Mikasti

Stina heter jag och bor med min man Mikael och våra fem barn i natursköna Buddbyn utanför Boden i Norrbottens län. Vi delar livet med våra härliga katter. Djurintresset har alltid funnits och vi har haft både hundar och katter. Första gången jag träffade en sibirisk katt var 2006 och längtan efter denna fantastiska, vackra och intelligenta katt tog sin början. Jag som egentligen är en hundmänniska hade hittat den perfekta kombinationen mellan hund och katt, den sibiriska katten. Det dröjde dock ett tag innan jag övertygat Mikael om att det var det rätta för oss.

I augusti 2012 fick vi äntligen hämta hem vår första sibiriska katt, Paviljongens Kitty från Anneli Toth i Jönköping. Sookie, som hon fick heta, blev snabbt ett härligt tillskott till familjen och i september 2013 kom vår första Neva Masquerade, Paviljongens Ofelia Ocean, även hon från Anneli.

Våren 2014 fick vi vårt stamnamn registrerat i Fife. Mikasti är en sammanslagning av våra förnamn; Mikael och Stina. Vi fick vår första sibiriska kull i maj 2014 och det var startskottet för vår uppfödning.

Vi har sedan dess valt att koncentrera oss på syskonrasen Neva Masquerade, samma rasstandard fast med blå ögon och en maskning på ansikte, ben och svans.

Vi är även nu Diplomerade uppfödare i SVERAK vilket innebär att vi genomgått en utbildning med fokus på regelverk inom SVERAK vid uppfödning, utställning och försäljning av registrerade katter.

 

1 reaktion på ”Mikasti

  1. Hej Stina! Vilken bra sida du har! Underbara bilder och foton. Jo min Triquestas Flow vill jag para i höst och undrar om du vet, har el kan och vill hjälpa mig att hitta en fin Hanne? Jag ger dig så klart ersättning för din hjälp. Jag vill gärna hålla det lite lågt om att jag letar nu så ingen tror att jag ska para imorgon! Ja du förstår. Vi känner inte varann, men du är så omtyckt och rak. Mycket professionell med katta el och jag har mycket att lära. Jo jag vill gärna att som jag alltid brukar göra ha hanen hos oss under parning. Hör gärna av dig. Jo vet du någon som kommer hem och tar fina bilder på katterna? Fotografen behöver inte vara professionell. Mvh/Charlotte

Lämna ett svar