Mikasti

Stina heter jag och bor med min man Mikael och våra fem barn i natursköna Buddbyn utanför Boden i Norrbottens län. Vi delar livet med våra härliga katter. Djurintresset har alltid funnits och vi har haft både hundar och katter. Första gången jag träffade en sibirisk katt var 2006 och längtan efter denna fantastiska, vackra och intelligenta katt tog sin början. Jag som egentligen är en hundmänniska hade hittat den perfekta kombinationen mellan hund och katt, den sibiriska katten. Det dröjde dock ett tag innan jag övertygat Mikael om att det var det rätta för oss.

I augusti 2012 fick vi äntligen hämta hem vår första sibiriska katt, Paviljongens Kitty från Anneli Toth i Jönköping. Sookie, som hon fick heta, blev snabbt ett härligt tillskott till familjen och i september 2013 kom vår första Neva Masquerade, Paviljongens Ofelia Ocean, även hon från Anneli.

Våren 2014 fick vi vårt stamnamn registrerat i Fife. Mikasti är en sammanslagning av våra förnamn; Mikael och Stina. Vi fick vår första sibiriska kull i maj 2014 och det var startskottet för vår uppfödning.

Vi har sedan dess valt att koncentrera oss på syskonrasen Neva Masquerade, samma rasstandard fast med blå ögon och en maskning på ansikte, ben och svans.

Vi är även nu Diplomerade uppfödare i SVERAK vilket innebär att vi genomgått en utbildning med fokus på regelverk inom SVERAK vid uppfödning, utställning och försäljning av registrerade katter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *