Författararkiv: SE*Mikasti

Lediga kattungar

Vi har lediga kattungar i nuvarande kull som är flyttfärdiga efter 4/6 då de är 12 veckor. Självklart har de stamtavla i Sverak, är vaccinerade 2 ggr, är chipmärkta, besiktade och dolda fel-försäkrade i Moderna försäkringar. I dagsläget är två hanar och en hona ledig för tinging till hem för sällskap/utställning. Hör av er vid intresse så kan vi boka in ett besök!

 

Kattungar väntas!

Zelda är nu dräktig och förväntad födsel är i mitten på april. Hon mår bara fint, äter som en häst och sover mer än vanligt. Det ska bli så roligt med kattungar igen! Kattungarna förväntas bli blå eller bruna/svarta med eller utan silver. Både maskade och mönstrade. Hoppas att allt går vägen nu! Vi längtar!

Archie

Hanen som jag behöll från första kullen (Mikasti Aloysha Sibirskiy) utställningsdebuterade förra helgen. Ex1 på lördagen och Ex2 med nomineringskvalitet på söndagen. Han är en stor och rejäl kille med mycket potential! Så roligt!

IMG_4929.JPG

Champion!!

Zeldas tredje utställning resulterade i tredje certet och därmed är hon nu utställningschampion! Så roligt! Hon gick även upp för nominering till panel vilket var extra roligt bland massa fina NFO och MCO! Nu ska Zelda få en paus från utställning ett tag framöver och vi hoppas på att hon ska löpa i början på nya året och att vi ska få första nevakullen 🙂

IMG_4913.JPG

Utställning Norrskenskatten

Summering av en härlig helg på kattutställning. Det har gått över förväntan och Zelda har fått två cert och mycket fina omdömen. Hon har skött sig exemplariskt för att vara debutant=skönt! Nu laddar vi för ett tredje cert! Vore så roligt att ha en champion innan kattungar!

IMG_4714.JPG

12 veckor och veterinärbesök

Idag blir A-kullen 12 veckor! Vi har besökt veterinären på förmiddagen och alla är besiktade utan anmärkning samt vaccinerade och chipmärkta. Även mamma Sookie fick sig sin årliga vaccination. De är så duktiga på att åka bil, lugna och behagliga kattungar. Känns roligt att få leverera så fina katter till sina nya ägare med start imorgon!

Snart flygfärdiga!

Nu är alla kattungarna från A-kullen tingade och kommer att flytta till sina nya hem med början nästa vecka. Men först väntar ett veterinärbesök med besiktning, andra vaccineringen och chipmärkning. Det känns spännande att de snart är flygfärdiga och jag hoppas få följa dem i utvecklingen även om de flyttar härifrån. Mamma Sookie ser nu ut som om hon behöver få åka på SPA och vila upp sig efter dessa veckor med kattungar. Hon har varit en otroligt god mor! 🙂